Üniversiteler Ne Söylüyor?

Fakültemizde, Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitütüsü tarafından6-7 Aralık 2018 tarihlerinde, “İletişim Ustalığı Zirvesi” başlığı altında seminerler gerçekleştirildi.

Yaşanılan iletişim problemlerinin kaynaklarını deşifre etmeye dönük teorik ve uygulamalı bilgilerin verildiği seminerler iki gün sürdü. “Deneyimsel tasarım öğretisi nedir”, “iletişim nedir, ne değildir”, “iletişim çeşitleri nelerdir” gibi konuların ele alındığı seminerler öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda İletişimde Ustalık Zirvesi isimli bir etkinlik düzenlendi. Deneyimsel Tasarı Öğretisi Enstitüsü (DTÖ) tarafından 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda, “İletişimde Ustalık Zirvesi” isimli iki gün sürecek bir etkinlik düzenlendi.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tarafından Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi” düzenlendi. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Akademik, İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Günlük hayattaki iletişim becerilerini üst düzeye çıkarmayı hedefleyen eğitimde; iletişim çeşitleri, doğru iletişim ve insan tanıma sanatı gibi konular ele alınırken, insanlar arasındaki bazı yanlış anlaşılmalardan ve beklentilerden kaynaklanan problemlerin önlenmesi de anlatıldı.
Öğrencilerin ve akademik personelin yoğun ilgi gösterdiği ve iki gün boyunca devam eden İletişim Ustalığı zirvesi süresince; ‘Deneyimsel Tasarım Öğretisi’, ‘İletişim Nedir, Ne Değildir’, ‘İletişimin Çeşitleri’, ‘İnsan Tanıma Sanatı’, ‘Gizemli Zıtlıklar Yasası’, ‘İletişimde Yanılgılar ve Ego İllüzyonları’, ‘Üç Boyutlu İletişim’ ve ‘Topluluk Önünde Konuşmak’ gibi konu başlıkları ele alındı. Zirve, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa ÖZÇAĞ’ın “Dönüşüm Konağı Akademisi” eğitimcilerine teşekkür belgelerini takdim etmesiyle son buldu.
Zirvenin birinci gününde “Deneyimsel Tasarım Öğretisi” nedir? Nasıl bir yol izlenmekte ve amaçları nelerdir? Gibi soruların yanıtları verildi. Çok geniş bir tanıma sahip olan iletişim kavramının nasıl ele alınması gerektiği, etkili bir iletişimin nasıl mümkün olacağı gibi konular açıklandı. Önce bireyin kendisinden başlayarak “insan tanıma sanatı” başlığı altında, temsil sistemleri teorisi, temsil sistemlerinin hayatın içerisindeki halleri, meta programlar konularına değinilirken, ilk günün kapanışı GİZ-ZIT yani “gizemli zıtlıklar yasası” konusu ile yapıldı.
Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen “İletişim Ustalığı Zirvesi” 24-25 Ekim’de Ayvansaray Üniversitesi Merter Yerleşkesi’nde gerçekleşti. İletişim odaklı birçok konuyu ele alan değerli eğitmen ve öğrencilerin yetkinlik alanlarına göre sunumlar gerçekleştirdiği zirve programı iki gün boyunca devam etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü tarafından düzenlenen İletişim Ustalığı Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. İletişime her alanda ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Rektör Deveci öğrencilere seslenerek, konunun uzmanlarının katıldığı bu gibi platformlarda fırsatları iyi değerlendirerek faydalanmalarını tavsiye etti.
Deneyimsel Tasarım Öğretisi eğitmenleri öğretinin ne olduğuyla ilgili öğrencileri bilgilendirdi; “İnsan hayatta hep gerçeği öğrenmek ister. Deneyimsel öğreti gerçekle sahteyi ayırmamızı sağlar. Deneyimsel öğreti gerçeklerden bahseder”. Deneyimsel Öğretinin insan hayatına katkılarıyla ilgili şunlar söylendi: “Deneyimsel öğreti hayatımıza konfor sağlar. Bizi öngörü sahibi yapar. Hayatımızda iz ve işaretler vardır. İnsan bazen göremez, bazen de görmek istemez. Hayatta hiçbir şey birdenbire olmaz. Deneyimsel öğreti iz ve işaretler sayesinde öngörü geliştirmemizi sağlar.”
Deneyimsel Tasarım Öğretisi Hocalarınca Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine “İletişim Ustalığı” konusunda seminer verildi. 10-11 Nisan 2018 tarihlerinde okulumuz konferans salonunda, Deneyimsel Tasarım Öğretisi Hocaları tarafından. Seminere pek çok öğrencimiz ilgiyle katıldı. Keşan Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına Müdür Dr.Öğr.Üyesi Süleyman KÖK, Deneyimsel Tasarım Öğretisi hocalarına teşekkür ederek bu tür çalışmalarının devamını diledi.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) ve Girişimcilik ve Kariyer Planlama Topluluğu (GİKAP)’nun organizasyonuyla gerçekleştirilen zirvede Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü’nden uzman eğitimciler tarafından eğitimler verildi.İlk gününde; Deneyimsel Tasarım Öğretisi, İletişim ve Çeşitleri, İnsanı Tanıma Sanatı ve Gizemli Zıtlıklar Yasası konuları işlendi. Zirvenin ikinci gününde ise; Genel İletişim Stratejileri, İletişimde Yanılgılar, İletişimde Zihnin Filtreleri, İletişimde Bedel, Beklenti ile Üç Boyutlu İletişim ve Topluluk Önünde Konuşma eğitimleri verildi.
İki gün boyunca Deneyimsel Tasarım Öğretisi Enstitüsü eğitim uzmanlarının verdiği zirvede ilk gün deneyimsel tasarım öğretisi, iletişim nedir ne değildir, iletişim çeşitleri, insan tanıma sanatları, temsil sistemleri, meta programları, GİZ-ZIT ilişkiler yasası konuları anlatılırken ikinci gün genel iletişim stratejileri, iletişimde bedel ve beklenti yönetimi, üç boyutlu iletişim, sahne sunum becerileri ile dinleyenler aydınlatıldı.
Konuşmacı olarak Deneyimsel Tasarım Öğretisi eğitimcilerinin katıldığı programın ana konusu kaliteli iletişim ve iletişimin önemiydi. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, ücretsiz olarak yapılan zirve programı iki gün belirli ders periyodlarına bölünerek gerçekleştirildi. Programın ilk gününde iletişim nedir, iletişim çeşitleri, insanı tanıma sanatı ikinci gününde ise GİZ-ZIT ilişkiler yasası, iletişimde beklenti yönetimi ve sahne sunum becerileri gibi konular anlatıldı.

Mehmet Parmaksızoğlu Konferans Salonu’nda iki gün boyunca süren zirve programının ilk gününde, gündelik hayatımızda kendimizi ve çevremizi daha iyi, daha nitelikli tanıyabilme adına “Deneyimsel Tasarım Öğretisi, İletişim, İnsan Tanıma Sanatı ve Gizemli Zıtlıklar Yasası” konularında sunumlar yapıldı.

Her bir konunun farklı uzman tarafından anlatıldığı zirvenin ikinci gününde, günlük hayatın yanı sıra özellikle iş hayatında karşılaşabileceğimiz durumlara yönelik “Genel İletişim Stratejileri, İletişimde Yanılgı ve Zihnin Filtreleri, İletişimde Bedel, İletişimde Beklenti, Üç Boyutlu İletişim ve Topluluk Önünde Konuşma” gibi konular üzerinde duruldu.

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü işbirliğinde Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde “İletişim Ustalığı Zirvesi Eğitim Semineri” gerçekleştirildi.
Eğitmenler program süresince katılımcılara iş, okul, özel hayatlarında kişinin daha iyi iletişim becerilerine sahip olması sayesinde, kendisini ve diğer insanları daha iyi tanımasıyla, karşılaştığı problemlerin gerçek nedenlerini anlayıp, gerçekçi çözümler üretebileceğini, güçlü, mutlu, başarılı olabilecekleri hakkında önemli tavsiyelerde bulunmuşlardır. Davetli konuşmacılar; sonuç olarak değişimin çok hızlı yaşandığı günümüz şartlarında kişilerin bu değişime ayak uydurarak gerçekleştirecekleri iletişim sayesinde yaşam kalitesini artırabileceği tespitinde bulunmuşlardır.